Flowertech
Flowertech

This page is currently only available in Swedish. Stay tuned for an English version.

Smart för elnätet – och din plånbok

Med Flower Hub är ditt batteri med och stöttar elsystemet samtidigt som det genererar en extra intäkt för dig som batteriägare.

Låt ditt villabatteri tjäna pengar åt dig

Dryga ut din sparkassa och bidra till att stärka elsystemet. Få samtidigt tillgång till ett smart elhandelsavtal utan månadsavgift eller extra påslag.

Ett system i balans

Med Flower Hub kopplas ditt batteri upp så att det är med och balanserar elnätet samtidigt som det tillgängliggör mer förnybar energi i elsystemet.

Få ersättning

Stötta elsystemet med ditt batterisystem och få betalt i samma veva. Som batteriägare får du en fast ersättning per månad som dras direkt på din elhandelsfaktura.

Ett flexibelt elavtal

Vårt elhandelsavtal baseras på timpris utan månadsavgift eller extra påslag. Timpris är en smart avtalsform där du får det pris som el handlas till på den nordiska elbörsen. Läs mer.

Få betalt varje månad

Som batteriägare får du en fast ersättning per månad då ditt batteri är med och bidrar med stödtjänster till elnätet. Ersättningen dras direkt på din elhandelsfaktura.

Upp till 310 kr/kW/mån

Varje månad som ditt batteri är med och stöttar elnätet får du betalt. Hur mycket beror på ditt batteris aktiva effekt. Ersättningen uppdateras kvartalsvis och baseras på ett index av marknaderna för stödtjänster det senaste kvartalet. Ersättningen dras direkt från din elhandelsfaktura varje månad.

Ett typiskt hemmabatterisystem med aktiv effekt om 10 kW genererar 37 200 kr på ett år.

Aktuella ersättningsnivåer

Växelriktare

Ersättning

Q3

Huawei SUN2000 KTL-M1*

310 kr/kW/mån

SAJ H2

310 kr/kW/mån

Sungrow SH RT

310 kr/kW/mån

*Under förutsättning att Huawei's senaste uppdatering till sina växelriktare finns tillgänglig och är installerad på systemet. Annars ligger ersättningen något lägre då systemet inte är tillräckligt snabbt för alla relevanta marknader. Prislista för Q4 läggs upp på denna sida senast 1 september 2024.

Frågor och svar